TOP-3.2.1-15

2022.05.31.Balaton Községi Önkormányzat

Sajtóközlemény    

Befejeződtek az „Önkormányzati hivatal épületeinek energetikai korszerűsítése Balaton községben” című projekt munkálatai.

Balaton Községi Önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott Önkormányzati hivatal épületeinek energetikai korszerűsítése Balaton községben című TOP-3.2.1-15-HE1-2016-00001 azonosítószámú projektje keretében az Önkormányzati Hivatal és Sportterem épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. Megújították az épület fűtési rendszerét: kondenzációs gázkazán került beépítésre, amely korszerű lapradiátorokon adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát, továbbá az épület napelemes rendszerrel is gazdagodott. A bejáratok fizikai akadálymentesítése megtörtént és akadálymentes mosdó került kialakításra. A Sportterem tetőszerkezetének azbesztmentesítése is a projekt részét képezte.

A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.

Kedvezményezett (Konzorciumvezető): Balaton Községi Önkormányzat

Támogatás összege (Ft) :79 622 078

A támogatás mértéke: 100%-os intenzitás

A projekt fizikai befejezése:          2022.05.31.