4.) Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális hátterének kialakítása Balaton községben

 

 

Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális hátterének kialakítása Balaton községben

 

Balaton Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-2.1.2-16 Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az önkormányzat 15.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

 

A projekt főbb adatai

 

Kedvezményezett: Balaton Község Önkormányzata

Projekt címe: Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális hátterének kialakítása Balaton községben

A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.26.

Projektazonosító: EFOP-2.1.2-16-2018-00059

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A program hosszú távú célkitűzése olyan gyerek- és családbarát szolgáltatási környezet kialakítása, amely a szülők partneri bevonása és aktív részvétele mellett koragyermekkorban egyenlő esélyt biztosít a veleszületett képességek kibontakozásához, a minél korábbi – lehetőleg 3 éves kortól – óvodai részvételhez és a sikeres iskolakezdéshez.

A projekt fő eredménye egy olyan Gyerekház létrehozása, és működtetése a településen, mely a szocio-kulturális hátrányokkal küzdő, elsősorban hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek egészséges fejlődésének biztosítását támogató, fejlődési lemaradását kompenzáló, a szülői kompetenciákat erősítő, a szülő és különösen az óvodáskort még el nem ért gyermekek számára együttesen biztosított társadalmi felzárkózást segítő prevenciós szolgáltatásokat nyújt.

akadálymentes oldal link
logó
Megszakítás